Pretraživanje

Održane druga i treća radionica u okviru trećeg ciklusa potpore zaposlenim ženama kroz EU projekt „Socijalno se uključi i zaposli - SUZI“

Održane druga i treća radionica u okviru trećeg ciklusa potpore zaposlenim ženama kroz EU projekt „Socijalno se uključi i zaposli - SUZI“
 

27.04.2021.

„Osjećaj veće vrijednosti, osjećaj ispunjenosti i korisnosti, posao bez stresa, bogato životno iskustvo koje im korisnici prenose i proporcionalni razmjer obostrane koristi u odnosu zaposlena žena - krajnji korisnik“, riječi su naših zaposlenih žena kojima su opisivale osobne doživljaje i iskustva u dosadašnjem radu na poslovima pomoći u kućanstvu.

Nastavili smo s trećim ciklusom stručnih radionica potpore zaposlenim ženama u prevladavanju poteškoća i snalaženju u svakodnevnim situacijama na poslovima pomoći u kućanstvu u okviru EU projekta „Socijalno se uključi i zaposli - SUZI“.

Druga radionica održana je u utorak, 20.4.2021. u prostorijama projektnog partnera Zajednice udruga i članova HVIDR-a grada Zagreba., a treća radionica održana je u utorak, 27.4.2021. u prostorijama projektnog partnera CARITAS Zagrebačke nadbiskupije.

Uz članove stručnog tima za potporu u sastavu Elza Parlov, mag.soc.rada, Tanja Kuprešak, mag. psihologije i Igor Bičanić, dr. med te uz nazočnost svih deset zaposlenih žena kod oba projektna partnera, radionice su pratili i ostali članovi projektnog tima Grada Zagreba.

Teme radionica bile su stanje na terenu u prvom kvartalu 2021. godine obzirom na epidemiološku situaciju i porast oboljelih od bolesti COVID-19 te učinak cjelokupne situacije na fizičko i mentalno zdravlje zaposlenih žena i krajnjih korisnika.

Na radionicama se razgovaralo o dosadašnjem radu zaposlenih žena na poslovima pomoći u kućanstvu i njihovom zadovoljstvu zaposlenjem kroz Projekt.

Riječi je bilo i o doživljaju osobne koristi kojeg su zaposlene žene stekle radeći u okviru Projekta. Najčešće su isticale osjećaj veće vrijednosti; osjećaj ispunjenosti i korisnosti, osobito za one žene koje žive same; posao bez stresa; bogato životno iskustvo koje im korisnici prenose i proporcionalni razmjer obostrane koristi u odnosu zaposlena žena - krajnji korisnik.

Govorilo se i o krajnjim korisnicima i njihovim potrebama obzirom na dugotrajnost epidemije, ograničeno kretanje i socijalizaciju. Druženje i razgovor sa krajnjim korisnicima istaknut je kao jedna od glavnih aktivnosti koja uvelike pomaže korisnicima da se lakše nose sa stresnim okolnostima. Žene su isticale povjerenje zadobiveno kroz odnos s krajnjim korisnicima kao ključan preduvjet za kvalitetno obavljanje posla pomoći u kućanstvu.

Nakon stručnog dijela, projektni tim Grada Zagreba ukratko se dotaknuo operativnih pitanja provedbe aktivnosti Projekta u vidu zadovoljstva zaposlenih žena izabranom edukacijom za deficitarno zanimanje na tržištu rada te distribucijom zaštitne opreme i higijenskih potrepština koje se redovito naručuju i distribuiraju sukladno iskazanim potrebama projektnih partnera.

 

Zaposlene žene iskazale su zadovoljstvo dosadašnjom provedbom Projekta te izrazile želju za nastavkom zaposlenja na poslovima pomoći u kućanstvu u okviru Faze II.


Aktualno