Pretraživanje

Druga stručna radionica potpore zaposlenim ženama

Druga stručna radionica potpore zaposlenim ženama
Nastavljamo sa setom stručnih radionica potpore zaposlenim ženama u prevladavanju poteškoća i snalaženju u svakodnevnim situacijama na poslovima pomoći u kućanstvu u okviru EU projekta „Socijalno se uključi i zaposli- SUZI“.
Druga radionica održana je 25. svibnja 2020. u 13:00, u prostorijama Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH), Savska cesta 3/1.
Uz članove stručnog tima za potporu u sastavu Elza Parlov, mag.soc.rada, Tanja Kuprešak, mag. psihologije i Igor Bičanić, dr. med te uz nazočnost sedam zaposlenih žena, radionicu su pratili i voditelj projekta Andrija Petrović, koordinatorica za zapošljavanje i pružanje usluga krajnjim korisnicima Jelena Svilar te Zorica Šarić i Lana Lisec, članice projektnog ima.
Na samom početku radionice prisutne je pozdravila Marica Mirić, dopredsjednica SOIH-a i istaknula važnost i koristi provođenja ovog projekta za ciljnu skupinu krajnjih korisnika, osoba s invaliditetom. Ujedno, naglasila je kako je u tijeku zapošljavanje još tri žene na poslovima pomoći u kući u okviru projekta.
Voditelj projekta Andrija Petrović prisutnim ženama pojasnio je svrhu i cilj radionica nakon čega su zaposlene žene razgovarale sa članovima stručnog tima o svojim iskustvima u radu s krajnjim korisnicima.
Kako se moglo čuti na radionici, većina žena iskazala je zadovoljstvo dosadašnjom provedbom projekta, kao i uspostavljenim odnosom povjerenja kod krajnjih korisnika o kojima skrbe.
Zbog specifičnosti potreba osoba s invaliditetom, razgovaralo se o individualnom pristupu zaposlene žene prema svakome od njih te o važnosti postavljanja granica profesionalnog odnosa zaposlene žene prema krajnjem korisniku.
Članovi stručnog tima za potporu zaposlenim ženama osvijestili su važnost senzibilizacije prema brojnim potrebama krajnjih korisnika, ali ih ujedno i osnažili u zadržavanju profesionalnog odnosa sa jasno definiranim zaduženjima i postavljanju granica u odnosu prema krajnjem korisniku, kao ključan preduvjet za nastavak pružanja usluge pomoći u kući na profesionalan i odgovoran način.

Aktualno