Pretraživanje

Drugi ciklus stručnih radionica potpore zaposlenim ženama

Drugi ciklus stručnih radionica potpore zaposlenim ženama

5.10.2020.

Započeo je novi ciklus stručnih radionica potpore zaposlenim ženama u prevladavanju poteškoća i snalaženju u svakodnevnim situacijama na poslovima pomoći u kućanstvu u okviru EU projekta „Socijalno se uključi i zaposli- SUZI“.

Prva radionica u okviru drugog ciklusa održana je u ponedjeljak, 5. listopada 2020., u prostorijama Hrvatskog Crvenog Križa – Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Ilica 223.

Uz članove stručnog tima za potporu u sastavu Elza Parlov, mag.soc.rada, Tanja Kuprešak, mag. psihologije i Igor Bičanić, dr. med te uz nazočnost osam zaposlenih žena, radionicu su pratili voditelj projekta Andrija Petrović, koordinatorica za zapošljavanje i pružanje usluga krajnjim korisnicima Jelena Svilar te ostali članovi projektnog tima.

Na radionici se razgovaralo o dosadašnjem radu zaposlenih žena i njihovim iskustvima u odnosu s krajnjim korisnicima. Svaka zaposlena žena opisala je svoj radni dan i strukturu potreba krajnjih korisnika o kojima skrbi. Posebno su naglasile način reagiranja krajnjih korisnika na okolnosti uzrokovane epidemijom koronavirusa. U skladu s tim, navodile su kupovinu namirnica, pomoć u pripremanju hrane, pomoć oko upravljanja osobnim dokumentima, pomoć u komunikaciji sa institucijama te plaćanje režija kao glavne aktivnosti u svezi kojih krajnji korisnici traže angažman zaposlenih žena.

U prisustvu koordinatora i kontrolora, zaposlene žene obaviještene su o skorom početku edukacija na Pučkom otvorenom učilištu Zagreb, sukladno njihovim iskazanim preferencijama, za jedno od odabranih zanimanja u okviru projekta.

Ujedno, ženama su podijeljene akreditacije sa oznakama projekta koje su zamoljene nositi prilikom svake posjete krajnjim korisnicima u svrhu lakše identifikacije zaposlenica.


Aktualno