Pretraživanje

Održana četvrta stručna radionica drugog ciklusa potpore zaposlenim ženama

Održana četvrta stručna radionica drugog ciklusa potpore zaposlenim ženama
26.10.2020.
Solidarnost je postala svakodnevica.
Četvrta stručna radionica drugog ciklusa potpore zaposlenim ženama namijenjena projektnom partneru Zajednici Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH, održana je 26.10.2020., u prostorijama projektnog partnera Zajednice udruga i članova HVIDR-a Grada Zagreba, Slovenska 21.
Marica Mirić, predstavnica odabranog projektnog partnera Zajednice Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH, zahvalila je vodstvu Zajednice udruga i članova HVIDR-a Grada Zagreba na pruženom gostoprimstvu za održavanje ove radionice uslijed neadekvatnih uvjeta za poštivanje epidemioloških mjera u vlastitim prostorima.
Voditelj projekta ispred Grada Zagreba Andrija Petrović, naglasio je kako je ovo još jedan primjer solidarnosti i uzajamne pomoći kojem svakodnevno svjedočimo u ovom kriznim vremenima.
Pojam solidarnosti je definiran u Milenijskoj deklaraciji kao jedan od temeljnih vrijednosti međunarodnih odnosa u 21. stoljeću, prema kojoj bi oni koji imaju najviše trebali pomagati onima kojima je najviše potrebno. Društvena solidarnost time označava moralnu obvezu čovjeka prema drugom pojedincu i društvu generalno.
Stručni tim za potporu uz prisutnost ostalih članova projektnog tima, slušao je iskustva žena i konstruktivno odgovarao na njihova pitanja i nedoumice.
Žene su opisivale svoje radne dane, potrebe krajnjih korisnika o kojima skrbe i okolnosti sa kojima se svakodnevno susreću na terenu.
Većina zaposlenih žena naglasila je kako su se one same i njihovi korisnici već priviknuli na situaciju obzirom na epidemiju korona virusa, ali da je konstantno prisutna doza opreza u svakodnevnoj komunikaciji sa okolinom. Osim redovnih zaduženja, žene su naglašavale druženje i razgovor kao izuzetno važan element u odnosu prema krajnjim korisnicima, a osvrnule su se i na koristi koje je njima donio ovaj projekt.
Izrazile su zadovoljstvo činjenicom da im je projekt SUZI pružio priliku za zaposlenje, a krajnjim korisnicima, osobama starije životne dobi i osobama u potrebi, olakšao zadovoljenje svakodnevnih životnih potreba.
Nakon stručnog dijela, Marica Mirić, pohvalila je rad zaposlenih žena projektnog partnera Zajednice Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH ističući njihovu predanost radnim zaduženjima i profesionalnost u odnosu prema poslodavcu, ali i prema krajnjim korisnicima.

Aktualno