Pretraživanje

Održana druga stručna radionica drugog ciklusa potpore zaposlenim ženama

Održana druga stručna radionica drugog ciklusa potpore zaposlenim ženama

13.10.2020.

Druga stručna radionica potpore zaposlenim ženama u prevladavanju poteškoća i snalaženju u svakodnevnim situacijama na poslovima pomoći u kućanstvu u okviru EU projekta „Socijalno se uključi i zaposli- SUZI“ održana je u utorak, 13. listopada 2020., u prostorijama Zajednice udruga i članova HVIDRA Grada Zagreba, Slovenska 21.

Cilj novog ciklusa radionica je, kroz razgovor sa zaposlenim ženama, steći uvid u njihov svakodnevni radni ritam i prepoznati njihove potrebe, očekivanja i poteškoće u radu.

Prema uobičajenom hodogramu, žene su pojedinačno opisivale svoje radne dane, potrebe krajnjih korisnika o kojima skrbe i okolnosti sa kojima se svakodnevno susreću na terenu.

Članovi stručnog tima za potporu pažljivo su slušali iskustva žena i konstruktivno odgovarali na sva pitanja i nedoumice.

Posebno su naglasile strahove pojedinih korisnika zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom koronavirusa te su opisivale način na koji su se njihova redovna zaduženja u okviru pružanja pomoći u kućanstvu modificirala u skladu s tim. Druženje, razgovor i ohrabrivanje korisnika, uz obavljanje kućanskih poslova, najčešće su spominjane potrebe koje zaposlene žene uočavaju u svom dosadašnjem radnom iskustvu.

Nakon stručnog dijela, voditelj projekta Andrija Petrović i koordinatorica za zapošljavanje i pružanje usluga krajnjim korisnicima Jelena Svilar, obavijestili su žene o terminima upisa za jedno od odabranih zanimanja u okviru projekta. Odabrana obrazovna ustanova koja će izvršiti uslugu obrazovanja je Pučko otvoreno učilište Zagreb, a žene su informirane o osobnoj dokumentaciji koju trebaju ponijeti s sobom na dan upisa.


Aktualno