Pretraživanje

Održana treća stručna radionica drugog ciklusa potpore zaposlenim ženama

Održana treća stručna radionica drugog ciklusa potpore zaposlenim ženama
 

19.10.2020.

„Mi smo njima prozor u svijet“ riječi su jedne od zaposlenica projekta Socijalno se uključi i zaposli – SUZI“ sa današnje stručne radionice u okviru drugog ciklusa potpore zaposlenim ženama.

Treća stručna radionica drugog ciklusa potpore zaposlenim ženama u prevladavanju poteškoća i snalaženju u svakodnevnim situacijama na poslovima pomoći u kućanstvu održana je u ponedjeljak, 19. listopada 2020., kod projektnog partnera CARITAS-a Zagrebačke nadbiskupije.

Uz članove stručnog tima za potporu u sastavu Elza Parlov, mag.soc.rada, Tanja Kuprešak, mag. psihologije i Igor Bičanić, dr. med te uz nazočnost devet zaposlenih žena, radionicu su pratili i članovi projektnog tima Grada Zagreba.

Stručni tim za potporu slušao je iskustva žena i konstruktivno odgovarao na sva pitanja i nedoumice. Žene su pojedinačno opisivale svoje radne dane, potrebe krajnjih korisnika o kojima skrbe i okolnosti sa kojima se svakodnevno susreću na terenu.

Većina zaposlenih žena naglasila je kako su se korisnici već priviknuli na „novo normalno“ situaciju obzirom na epidemiju koronavirusa koja ne jenjava. U skladu s tim, opisivale su način na koji su se njihova redovna zaduženja u okviru pružanja pomoći u kućanstvu izmijenila, te potrebe krajnjih korisnika koje su se također promijenile obzirom na situaciju.

Osim redovnih zaduženja, žene su naglašavale druženje i razgovor kao izuzetno važan element u odnosu s krajnjim korisnicima, a osvrnule su se i na koristi koje je njima donio ovaj projekt.

Dvostruka korist, najčešće je spominjan termin, kako za ženu koja ima stalno zaposlenje i osjeća se društveno korisnom, tako i za krajnje korisnike koji primaju uslugu pomoći u kućanstvu.

Nakon stručnog dijela, voditelj projekta Andrija Petrović i koordinatorica za zapošljavanje i pružanje usluga krajnjim korisnicima Jelena Svilar, obavijestili su žene o terminima upisa za jedno od odabranih zanimanja u okviru projekta i dokumentaciji koju je potrebno priložiti prilikom upisa. Odabrana obrazovna ustanova koja će izvršiti uslugu obrazovanja je Pučko otvoreno učilište Zagreb.

Ujedno, na radionici se dodatno naglasilo kako projektni tim Grada Zagreba redovito prati stanje i epidemiološku situaciju te će sve preporuke i upute o provođenju projektnih aktivnosti biti donesene u skladu s preporukama i mjerama Stožera civilne zaštite Grada Zagreba te Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.


Aktualno