Pretraživanje

Održana četvrta stručna radionica potpore zaposlenim ženama

Održana četvrta stručna radionica potpore zaposlenim ženama
 

Nastavljamo sa setom stručnih radionica potpore zaposlenim ženama u prevladavanju poteškoća i snalaženju u svakodnevnim situacijama na poslovima pomoći u kućanstvu u okviru EU projekta „Socijalno se uključi i zaposli- SUZI“.

Četvrta radionica održana je u ponedjeljak, 8.6.2020., u prostorijama Hrvatskog Crvenog Križa – Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.

 

Na samom početku prisutne je pozdravio Andrija Petrović, voditelj projekta ispred Grada Zagreba te pojasnio svrhu i cilj održavanja stručnih radionica.

Naglasio je kako je projektni partner Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb sklopio ugovore o radu sa deset žena, koliko je inicijalno predviđeno po svakom projektnom partneru, kao i da svaka od zaposlenih žena skrbi o pet krajnjih korisnika.

Uz članove stručnog tima za potporu u sastavu Elza Parlov, mag.soc.rada, Tanja Kuprešak, mag. psihologije i Igor Bičanić, dr. med, te uz nazočnost svih deset zaposlenih žena, radionici su prisustvovale koordinatorica za zapošljavanje i pružanje usluga krajnjim korisnicima Jelena Svilar te Iva Prpić i Lana Lisec, članice projektnog tima.

Tijekom radionice, svaka zaposlena žena opisala je svoj radni dan i strukturu potreba krajnjih korisnika o kojima skrbi.

Članovi stručnog tima za potporu u razgovoru sa ženama nastojali su dobiti što više podataka o iskustvima zaposlenih žena na radnom mjestu te eventualnim poteškoćama sa kojima se susreću.

Kao i na prethodnim radionicama, članovi stručnog tima za potporu zaposlenim ženama istaknuli su važnost psihosocijalne podrške u svakodnevnoj komunikaciji zaposlenih žena s krajnjim korisnicima o kojima skrbe, ali su ujedno naglasili i važnost zadržavanja profesionalnog odnosa sa jasno definiranim zaduženjima i postavljanju granica u odnosu prema krajnjem korisniku.

Ujedno, kroz razgovor, ohrabrili su žene da im se direktno obrate ukoliko naiđu na situacije u kojima ne znaju kako reagirati i koje zahtijevaju angažman izvan opsega posla koji obavljaju.


Aktualno