Pretraživanje

Završen prvi ciklus stručnih radionica potpore zaposlenim ženama

Završen prvi ciklus stručnih radionica potpore zaposlenim ženama
 

Peta radionica za otklanjanje svakodnevnih poteškoća zaposlenih žena u izvršavanju poslova pomoći u kućanstvu u okviru EU projekta „Socijalno se uključi i zaposli- SUZI“, održana je u srijedu, 10. lipnja 2020., u prostorijama Zajednice udruga i članova HVIDRA Grada Zagreba.

 

Na početku radionice prisutne je pozdravio predsjednik HVIDRA-e Grada Zagreba Ante Tandara te izrazio zadovoljstvo dosadašnjom provedbom projekta.

Projektni partner HVIDRA Grada Zagreba u radnom odnosu ima svih deset žena te se svaka od njih skrbi o pet krajnjih korisnika.

 

Uz stručni tim za potporu, radionicu je pratila i zamjenica pročelnice Gradskog ureda za branitelje Vlasta Ivčević, voditelj projekta Andrija Petrović te ostali članovi projektnog tima Grada Zagreba.

Svih deset zaposlenih žena opisale su strukturu potreba krajnjih korisnika o kojima skrbe, svoja radna zaduženja, iskustva u kontaktu s krajnjim korisnicima te modele prilagodbe pristupa krajnjem korisniku obzirom na strukturu njegovih potreba. Posebno su naglasile druženje i razgovor sa krajnjim korisnicima kao bitan element u uspostavi odnosa povjerenja.

Kako se moglo čuti na radionici, većina žena zadovoljna je radnim odnosom, uspostavljenim odnosom povjerenja kod krajnjih korisnika, kao i podrškom unutar partnerske organizacije- poslodavca.

Na radionici je bilo riječi i o planiranju i organiziranju rada zaposlenih žena, obzirom na predstojeće godišnje odmore, kako bi se krajnjim korisnicima neometano nastavila pružati usluga pomoći u kućanstvu.


Aktualno