Pretraživanje

Prva stručna radionica potpore zaposlenim ženama

Prva stručna radionica potpore zaposlenim ženama
Započeli smo sa setom stručnih radionica potpore zaposlenim ženama u prevladavanju poteškoća i snalaženju u svakodnevnim situacijama na poslovima pomoći u kućanstvu u okviru EU projekta „Socijalno se uključi i zaposli- SUZI“.
Prva radionica održana je 18. svibnja 2020. u 13:00, u prostorijama CARITAS-a Zagrebačke nadbiskupije, Selska 165, Zagreb.
Uz članove stručnog tima za potporu u sastavu Elza Parlov, mag.soc.rada, Tanja Kuprešak, mag. psihologije i Igor Bičanić, dr. med te uz nazočnost devet zaposlenih žena, radionicu su pratili i voditelj projekta Andrija Petrović, koordinatorica za zapošljavanje i pružanje usluga krajnjim korisnicima Jelena Svilar te Ana Jurić i Lana Lisec, članice projektnog tima.
U opuštenoj atmosferi stručnog tima za potporu, zaposlene žene opisivale su svoje radne dane i dosadašnja iskustva u radu s krajnjim korisnicima.
Kako se moglo čuti na radionici, većina žena iskazala je zadovoljstvo dosadašnjom provedbom projekta, kao i uspostavljenim odnosom povjerenja kod krajnjih korisnika o kojima skrbe.
Razgovaralo se i o samoj strukturi potreba krajnjih korisnika te individualnom pristupu zaposlene žene prema svakome od njih.
Mreža krajnjih korisnika je kvalitetno uspostavljena, zaposlene žene obavljaju svoja radna zaduženja prema ustaljenom rasporedu, a stručni tim za potporu uz asistenciju koordinatora svake partnerske organizacije na projektu, pruža redovnu podršku ženama i na vrijeme otklanja sve poteškoće sa kojima se žene u svom radu susreću, zaključak je današnje radionice. 

Aktualno