Pretraživanje

Održana završna konferencija EU Projekta „Socijalno se uključi i zaposli- SUZI“

Održana završna konferencija EU Projekta „Socijalno se uključi i zaposli- SUZI“

U utorak, 15. veljače 2022., održana je završna konferencija Projekta „Socijalno se uključi i zaposli SUZI“ na kojoj su predstavljeni rezultati provedbe. Provedba Projekta, čiji je nositelj Grad Zagreb, započela je u kolovozu 2019., a traje do veljače 2022.

Glavni cilj projekta je poticanje stručne osposobljenosti i zapošljavanje teško zapošljivih žena pripadnica višestruko marginaliziranih skupina, registriranih u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Zahvalivši svim sudionicima i partnerima ovog Projekta, gradonačelnik Tomašević je istaknuo kako je Gradu Zagrebu iznimno važno ulagati u socijalnu politiku i socijalno uključivanje različitih društvenih skupina.

„Jasno načelo gradske vlasti je da što više socijalnih usluga pružamo u domovima, a što manje u ustanovama te da su građani, posebice oni stariji i osobe s invaliditetom, što više uključeni u život zajednice iz svojih domova.“, dodao je zagrebački gradonačelnik te rekao kako se radi o Projektu vrijednom 10 milijuna kuna, u potpunosti financiranom sredstvima Europskog socijalnog fonda. Državna tajnica Margareta Mađarić, uime ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića, čestitala je na uspješnom završetku Projekta te istaknula kako Vlada i Ministarstvo smatraju važnim provođenje i osiguravanje ovakvih projekata, kao i korištenje bespovratnih sredstava Europske unije upravo u područjima koja se tiču socijalne politike i brige o našim starijim sugrađanima. Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović pozvao je sve građane Zagreba da sudjeluju u građenju poticajnog i konstruktivnog društva u kojemu će svatko imati priliku realizirati se.

„Zahvaljujem ne samo na ostvarenju politike ovog Grada, nego na ostvarenju želje svih građana, a to je da budu socijalno uključeni i zaposleni.“, zaključio je. Voditelj Projekta ispred Grada Zagreba Andrija Petrović, zajedno s predstavnicima partnera Projekta, iznio je rezultate provedbe Projekta te naglasio kako je kroz aktivnosti projekta zaposleno 50 dugotrajno nezaposlenih žena, pripadnica višestruko marginaliziranih skupina, dok je njih 28 dodatno osposobljeno za jedno od deficitarnih zanimanja na tržištu rada. Zaposlene žene pružaju uslugu za 368 krajnjih korisnika – starijih i nemoćnih osoba i osoba u potrebi. Osim toga, zaposleno je i 5 kontrolora za praćenje koji prate rad angažiranih i zaposlenih žena, njihovo izvršavanje preuzetih obveza te zadovoljenje potreba krajnjih korisnika.

Projektom SUZI Grad Zagreb je, u suradnji s projektnim partnerima, ostvario nadstandard u pružanju socijalnih usluga i time opravdao status jednog od socijalno najosjetljivijih gradova u Europi.


Aktualno