Pretraživanje

Deveti kvartal provedbe Projekta SUZI

Deveti kvartal provedbe Projekta SUZI
Dvadeset peti mjesec provedbe Projekta SUZI je iza nas.
Okolnosti na globalnoj razini uzrokovane pandemijom bolesti COVID-19 bile su velika prijetnja provedbi ovog projekta ali smo ih zajedničkim snagama uspjeli pretvoriti u priliku.
Priliku da, unatoč neizvjesnosti, strahu, odustajanju, ponekad i nerazumijevanju uspijemo želje i ciljeve pretvoriti u djelo.
Uspjeli smo, ciljeve smo postigli, čak i više od očekivanog.
Konkretno, zaključno sa osmim kvartalom provedbe, zaposlili smo ukupno 58 žena i pružili uslugu pomoći u kući za 350 krajnjih korisnika.
Epidemiološka situacija uzela je svoj danak što se tiče zaposlenja žena i krajnjih korisnika koji su primali uslugu, a koji su odustali zbog potencijalne opasnosti od zaraze korona virusom ili na žalost preminuli.
To je predstavljalo jedan od izazova za upravljačku strukturu projekta obzirom na posvećenost cilju održanja pune zaposlenosti kroz projekt i zadržavanju optimalnog broja krajnjih korisnika koji primaju uslugu.
Redovito smo pitali naše zaposlene žene kako se nose s radnim obvezama i koliko su zadovoljne zaposlenjem kroz projekt, kao i naše krajnje korisnike koliko su zadovoljni pruženom uslugom obzirom na globalno nepovoljne okolnosti.
Radovala nas je činjenica da su naše zaposlene žene ustrajne u obavljanju svojih radnih zadataka i da su obavljajući ovaj posao doživjele osjećaj veće vrijednosti, osjećaj ispunjenosti i korisnosti, da im je bez obzira na okolnosti, ovaj posao bez stresa i da imaju priliku doživjeti bogato životno iskustvo koje im korisnici prenose.
Većina naših zaposlenih žena istaknula je proporcionalni razmjer obostrane koristi u odnosu zaposlena žena - krajnji korisnik, što nam je kao projektnom timu, dalo vrijednu povratnu informaciju kako radimo svoj upravljački posao.
Na žalost, mnogo je starijih osoba koje danas žive na rubu ili ispod ruba siromaštva, u uvjetima koji su ponekad ispod razine osnovnog ljudskog dostojanstva i sretni smo što smo ovim projektom uistinu uspjeli pomoći najpotrebitijim članovima naše zajednice i podigli kvalitetu života našim starijim sugrađanima.
Kako izgledaju aktivnosti na terenu u devetom kvartalu provedbe pogledajte u galeriji fotografija

Aktualno